Logo Nieuw 2023 - Online comfort.nl

Home > Blog > Hoe herken je een goed logo?

Hoe herken je een goed logo?

Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je je afvraagt: hoe herken je een goed logo? Een goed logo is gedenkwaardig. Gedenkwaardige logo's vertellen een verhaal, brengen het karakter over van jouw business en wekken een gevoel op bij potentiële klanten. Wellicht ben je een startende ondernemer die een eigen logo gaat ontwerpen en wil je weten waar een goed logo aan voldoet. Of ben je van plan je huidige logo te herontwerpen. Wij nemen samen met jou de belangrijke punten door, die een logo goed en dus gedenkwaardig maken.

Een idee voor een logo bedenken

Wanneer we een logo gaan ontwerpen is het goed om de ideeën voor het logo op een rijtje te zetten. Om een duidelijk beeld van jouw ideeën te krijgen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

Deze vragen spelen een rol bij de manier waarop jij je logo gaat ontwerpen. Wanneer je een restaurant hebt, is het natuurlijk van belang dat je iets ontwerpt wat hiermee vandoen heeft.

Wat moet terug komen in een logo?

Bij het ontwerpen van een logo zijn er een paar dingen die terug moeten komen wil je dat deze het karakter van jouw bedrijf uitdraagt. Zo is het van belang dat het logo overeenkomt met de vormen die jij al voor jouw bedirjf gebruikt. Gebruik je ronde vormen, ronde hoeken en een rond lettertype? Laat deze ronde vormen dan ook terug komen in jouw logo. Maak je juist gebruik van hoeken en een strak, recht lettertype, houdt je logo dan ook strak. Nog meer van belang zijn de kleuren die je in je logo verwerkt. Maak hierbij bij voorkeur gebruik van de algemene kleuren van jouw bedrijf, dit zijn de huisstijl kleuren. En tot slot houd je logo duidelijk en overzichtelijk. Een goed logo is niet te moeilijk of druk, dit werkt juist averechts. Hoe simpeler, hoe doeltreffender en dus beter!

Beeldmerk als logo

Beeldmerk als logo is een erg sterk middel voor het overbrengen van een bepaalde indruk op potentiële klanten. Dit komt omdat bijna alle informatie die naar onze hersenen wordt verstuurd visueel is. Wanneer je kiest voor een beeldmerk kun je jezelf de volgende vragen stellen:

Deze vragen spelen een rol bij de manier waarop jij je logo gaat ontwerpen. Wanneer je een restaurant hebt, is het natuurlijk van belang dat je iets ontwerpt wat hiermee vandoen heeft.

Wat is een perfect logo volgens ons?

Online Comfort ontwerpt jouw logo's!

Wil jij een logo laten maken door professionals van een grafisch ontwerpbureau? Het bespaart je veel tijd & energie. Ook weet je zeker dat het logo jouw bedrijf juist vertegenwoordigd.  Ben je benieuwd naar de logo's die wij gemaakt hebben voor andere bedrijven? Bekijk ons portfolio. Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen doen op gebied van grafische vormgeving of wil je gebruik maken van een van onze andere diensten? Neem dan contact met ons op via e-mail of bel gerust eens naar: +31 6 12 82 20 79